Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 st gelatinblad
  • 1 dl sparris ca 100 g, spara knopparna till garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Garnera med:

räkor
sparris knoppar
persilja

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skär av sparrisknoppen som sparas till garnering. Hacka resten av sparrisen. Koka upp grädden tillsammans med den hackade sparrisen. Krydda med salt och peppar och lägg i löken.

3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Fördela i portionsglas och låt stå kallt i 4 timmar för att stelna.

4
Garnera med räkor, lättkokta sparrisknoppar och persilja.