Du behöver

  • 4 skiva karré benfri av gris
  • 1 st påse kaffir & ginger rub torr marinad, Santa Maria

Nudelsallad:

4 prt äggnudlar
4 st salladslökar
1 st röd paprika
1 st paprika gul
0.5 st chilipeppar röd spansk
0.5 st lime pressad saft
2 tsk sesamolja
salt, svartpeppar
1 kruka färsk koriander

Servera med:

2 st lime

Gör så här

1
Gnid in karréskivorna med den torra marinaden. Lägg över köttet i en plastpåse och låt marinera i ca 1 timme.

2
Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda äggnudlarna med salladslök i bitar, strimlad paprika och urkärnad och finhackad chilipeppar i en skål. Blanda limesaft, sesamolja, salt och svartpeppar och häll över nudelsalladen. Toppa med grovriven koriander.

3
Grilla karréskivorna över glöd, 3–4 minuter per sida. Låt vila i 5 minuter innan de skärs upp i smala skivor. Servera med lime i halvor.