Du behöver
- 1 st kidneybönor 190 g
- 1 st morot
- 1 st squash dm grön
- 2 st selleristjälkar
- 1 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 2 tsk vit balsamvinäger
- 100 g bladspenat
- 100 g fetaost
- 0.5 dl oliver stora svarta med kärnor
- flingsalt svartpeppar
Gör så här
1
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Skala moroten och skär den i tändsticksstora strimlor. Kärna ur squashen och skär den i långa bitar. Skiva sellerin och skär löken tunna klyftor. Hacka vitlöken.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morot, squash, selleri, rödlök och vitlök i olja ett par minuter. Tillsätt bönorna och vinägern och låt det bli varmt. Vänd ner bladspenaten.
3
Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tärnad fetaost och oliver. Strö över flingsalt och svartpeppar.