Du behöver

  • 4 st kalvinnanlår tunna skivor
  • 3 msk smör

Panering:

1.5 dl vetemjöl
2 tsk salt
0.5 tsk nymald vitpeppar
2 st ägg
2 msk vatten
3 dl ströbröd

Garnera med:

4 st citronskivor
2 st ansjovisfiléer
2 msk kapris

Servera med:

kokt potatis
ärtor kokta gröna
schalottenlökar smörfrästa, skivade
sallad

Gör så här

1
Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark och platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull.

2
Blanda mjöl, salt och peppar och bred ut på en stor tallrik. Vispa ägg och vatten i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd först varje schnitzel i mjölblandningen, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet. Skaka av överflödig panering. Lägg dem på ett smörpapper och låt dem torka några minuter.

3
Hetta upp en stekpanna med smör och stek schnitzlarna gyllenbruna, 2–3 minuter per sida. Garnera med en citronskiva, delad och rullad ansjovisfilé som fylls med kapris. Servera med kokt potatis, sallad och kokta gröna ärtor som blandats med fräst schalottenlök.