Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt, vitpeppar
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 1 kruka salvia färsk
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin gärna marsalavin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 1 msk smör

Servera med:

haricots verts kokta
äggnudlar kokta
rucolasallad

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna och lägg dem mellan två plastfolieark och platta ut dem med botten av en liten kastrull. Salta och peppra. Dela skinkskivorna. Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje schnitzel och ett par salviablad ovanpå och tryck fast. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.

2
Stek kycklingen i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida. Stek några salviablad vid sidan om. Späd med vitt vin, vatten och kycklingfond och låt koka 3 minuter. Blanka av såsen med en matsked smör. Servera med kokta haricots verts, kokta äggnudlar och rucolasallad. Obs! Ta bort tandpetarna vid servering!

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows