Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin torrt
  • 1 st kycklingfond kapsel
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 3 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 600 g fisk färsk vit fisk, t ex sej
  • salt, vitpeppar
  • 500 g räkor oskalade

Dragonaioli:

0.5 st chilifrukt röd spansk
0.5 tsk dragon torkad
1 st vitlöksklyfta
3 msk majonnäs
2 dl crème fraîche
salt

Garnera med:

räkor
dill

Servera med:

bröd eller kokt potatis

Gör så här

1
Skär löken och fänkålen i bitar. Krossa och grovhacka vitlöksklyftorna. Fräs lök, fänkål och vitlök i en stor gryta med olivolja. Tillsätt vin, kycklingfond, tomatpuré, vatten, timjan och lagerblad och koka upp.

2
Skiva morötterna och purjolöken och skär champinjonerna i bitar. Fräs morötter, purjolök och champinjoner i en stekpanna med smör och tillsätt till grytan. Låt grytan sjuda 10 minuter.

3
Salta fisken och låt den ligga i 10 minuter på skärbrädan. Skär fisken i stora tärningar och lägg ner den i grytan. Låt den sjuda i ca 3 minuter. Skala räkorna och blanda ner dem i grytan, spara några till garnering. Smaka av med salt och peppar.

4
Dragonaioli: Blanda hackad chili, dragon, riven vitlök, majonnäs, crème fraiche i en skål. Smaka av med salt. Garnera fiskgrytan med några räkor och dill och servera med dragonaioli och bröd eller kokt potatis.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows