Du behöver

  • 4 st bakpotatis eller stora mjöliga potatisar

Fyllning:

1 msk smör
0.5 dl grädde
0.5 dl crème fraîche
1 st äggula
100 g lax strimlad kallrökt
2 st salladslökar
1 msk hackad dill
2 dl prästost smakstyrka 8
salt och peppar

Garnera med:

dill

Ugn: 200°

Gör så här

1
Borsta och skölj potatisarna. Picka hål i skalet med en provnål eller tandpetare. Baka dem på ett galler mitt i ugnen i ca 45 minuter. Känn efter att de är mjuka med en provnål.

2
Dela potatisarna på längden och gröp ur innehållet och lägg i en skål. Spara ca 5 mm runt kanterna så att skalet bildar en skål.

3
Fyllning: Blanda potatisinkråmet med smör, grädde, crème fraiche, äggula, lax, skivad salladslök, dill och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

4
Fördela fyllningen i potatisskålarna och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med dill och servera genast.