Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 2 dl bulgur
- 4 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc eller 1 hönsbuljongtärning
- 200 g körsbärstomater
- 1 st chilifrukt röd spansk
- 2 st stjälkar selleri
- 1 st squash grön
- 300 g korv rökt Läckokorv eller liknade
- 1 dl passerade tomater
- 1 st burk kräftstjärtar
- 1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja. Tillsätt bulgur, vatten och kycklingfond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock, enligt tidsangivel-sen på bulgurförpackningen.
2
Dela körsbärstomaterna. Skiva chilin och sellerin. Skär squashen och korven i bitar. Tillsätt körsbärstomater, chili, selleri, squash, korv och passerade tomater i grytan. Låt sjuda i 5 minuter. Rör ner avrunna kräftstjärtar och garnrera med hackad persilja. Servera med sallad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows