Du behöver
- 4 prt pastarör
- 350 g broccolibuketter
- 4 st lövbiff ca 400 g
- 2 msk smör
- 0.5 st purjolök
- 150 g blåmögelost t ex St Agur
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vitt vin
- 1 st köttfond Fond du Chef
- salt, svartpeppar
- 50 g rucolasallad
Gör så här
1
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Koka broccolin. Rumstemperera köttet. Skär det i strimlor och stek det i het stekpanna med smör, ca 1 minut.
2
Tillsätt skivad purjolök och fräs med köttet i pannan. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche, vitt vin och köttfond. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Blanda kokt pasta och broccoli och lägg upp på tallrikar. Toppa med sås och rucolasallad.