Du behöver

  • 4 prt pastarör
  • 350 g broccolibuketter
  • 4 st lövbiff ca 400 g
  • 2 msk smör
  • 0.5 st purjolök
  • 150 g blåmögelost t ex St Agur
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st köttfond Fond du Chef
  • salt, svartpeppar
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

1
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Koka broccolin. Rumstemperera köttet. Skär det i strimlor och stek det i het stekpanna med smör, ca 1 minut.

2
Tillsätt skivad purjolök och fräs med köttet i pannan. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche, vitt vin och köttfond. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Blanda kokt pasta och broccoli och lägg upp på tallrikar. Toppa med sås och rucolasallad.