Du behöver

  • 8 st lövbiff ca 700 g
  • salt, svartpeppar
  • 8 st tandpetare
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond konc
  • 2 dl matlagningsgrädde

Champinjon- och baconfyllning:

2 st schalottenlökar
8 st champinjoner
120 g jägarbacon
1 msk smör
2 msk bladpersilja hackad

Servera med:

1 msk bladpersilja hackad
sallad
klyftpotatis eller potatismos

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Lägg ut lövbiffarna på ett smörpapper, salta och peppra dem lätt.

2
Champinjon- och baconfyllning: Fräs hackad lök, hackade champinjoner och strimlat bacon i en stekpanna med smör tills det får färg. Tillsätt 2 msk persilja och rör om.

3
Lägg en sked fyllning på varje lövbiff och rulla ihop till rulader. Fäst med en tandpetare längs med ruladen.

4
Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten, oxfond och matlagningsgrädde och låt puttra 10 minuter. Blev det lite fyllning kvar kan det läggas i såsen.

5
Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Lägg ruladerna i en form och slå över skysåsen. Garnera med persilja. Servera med sallad och klyftpotatis.