Du behöver

  • 4 st lövbiff ca 400 g
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk smör

Paprikafyllning:

100 g philadelphiaost eller liknande färskost
0.5 st röd paprika
pepparrot ca 2 msk färskriven
2 krm salt

Servera med:

klyftpotatis ugnsrostad
sallad

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda täckt med ett smörpapper. Dela lövbiffarna på mitten och salta och peppra dem lätt.

2
Paprikafyllning: Blanda philadelphiaost, fint tärnad paprika och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och kanske mer pepparrot.

3
Lägg en klick paprikafyllning i ena änden av lövbiffen. Vik över den andra änden och tryck till kanterna. Platta till börsarna något med handen.

4
Stek börsarna i en stekpanna med smör på god värme, 1–2 minuter per sida. Servera med klyftpotatis och sallad.