Du behöver

  • 200 g äggnudlar
  • 400 g lövbiff
  • rapsolja +2 msk
  • 1 msk ketjap manis indonesisk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 st squash grön
  • 1 st röd lök
  • 2 st salladslökar
  • 5 dl vitkål strimlad
  • 1 st röd paprika
  • 1 st chilipeppar röd spansk
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl cashewnötter krossade rostade
  • färsk koriander

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.

2
Skär lövbiffarna i 1 1/2 cm breda strimlor. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Ta upp köttet och lägg i en skål. Marinera med ketjap manis och fisksås.

3
Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna klyftor och salladslöken i 3 cm långa bitar. Strimla vitkålen. Skär paprikan i bitar och chilin i tunna strimlor.

4
Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja. Tillsätt de kokta nudlarna och rör om. Knäck äggen och rör ner i stek-pannan och rör om hela tiden tills de smulat sig. Blanda ner lövbiffen. Vid servering strö över cashewnötter och koriander.