Du behöver
- 200 g äggnudlar
- 400 g lövbiff
- rapsolja +2 msk
- 1 msk ketjap manis indonesisk soja
- 2 msk fisksås
- 1 st squash grön
- 1 st röd lök
- 2 st salladslökar
- 5 dl vitkål strimlad
- 1 st röd paprika
- 1 st chilipeppar röd spansk
- 2 st ägg
- 0.5 dl cashewnötter krossade rostade
- färsk koriander
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
2
Skär lövbiffarna i 1 1/2 cm breda strimlor. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Ta upp köttet och lägg i en skål. Marinera med ketjap manis och fisksås.
3
Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna klyftor och salladslöken i 3 cm långa bitar. Strimla vitkålen. Skär paprikan i bitar och chilin i tunna strimlor.
4
Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja. Tillsätt de kokta nudlarna och rör om. Knäck äggen och rör ner i stek-pannan och rör om hela tiden tills de smulat sig. Blanda ner lövbiffen. Vid servering strö över cashewnötter och koriander.