Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond konc
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk basilika torkad
  • salt svartpeppar
  • 300 g fetaost
  • 2 dl grevéost lagrad, smakstyrka 8

Sås:

4 dl ostsås Kelda 8 %
2 dl turkisk yoghurt
3 st äggulor

Servera med:

sallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Förväll potatisen i kokande lättsaltat vatten i 5 minuter och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna med olja. Smula ner färsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Vispa samman ostsås yoghurt och äggulor i en skål.

4
Varva potatis, köttfärssås, smulad fetaost och ostsåsblandningen i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills moussakan fått fin färg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.