Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 400 g lammfärs eller nötfärs
- 400 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond konc
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk basilika torkad
- salt svartpeppar
- 300 g fetaost
- 2 dl grevéost lagrad, smakstyrka 8
Sås:
4 dl ostsås Kelda 8 %
2 dl turkisk yoghurt
3 st äggulor
Servera med:
sallad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Förväll potatisen i kokande lättsaltat vatten i 5 minuter och låt den rinna av i ett durkslag.
2
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna med olja. Smula ner färsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Vispa samman ostsås yoghurt och äggulor i en skål.
4
Varva potatis, köttfärssås, smulad fetaost och ostsåsblandningen i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills moussakan fått fin färg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.