Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • vetemjöl ca 12 dl

Fyllning:

130 g salami
150 g fetaost
1 dl basilika strimlad färsk
1 dl tomater hackade soltorkade i olja

Pensling:

ägg
sesamfrö

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och tillsätt vatten som är 37°. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.

2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i sex snibbar.

3
Fyllning: Lägg strimlad salami, smulad fetaost, strimlad basilika och hackade tomater på den breda delen av snibbarna. Rulla ihop snibben från den breda sidan och lägg gifflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.

4
Låt gifflarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.