Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st zucchini
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • oregano torkad
  • 0.5 dl vatten

Äggstanning:

2 st ägg
1.5 dl mjölk
12 st körsbärstomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen och skär den i 12 fyrkanter. Lägg smördegen i mazarinformarna.

2
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Blanda i hackad lök och vitlök och fint hackad zucchini och fräs ett par minuter.

3
Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, salt, oregano och vatten och koka ihop. Fördela färsen i formarna.

4
Äggstanning: Vispa ihop ägg och mjölk och häll ovanpå färsen. Peta lätt med en gaffel så den rinner ner i färsen. Lägg på delade tomater och grädda i 15 minuter.