Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 300 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st zucchini
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- salt
- oregano torkad
- 0.5 dl vatten
Äggstanning:
2 st ägg
1.5 dl mjölk
12 st körsbärstomater
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen och skär den i 12 fyrkanter. Lägg smördegen i mazarinformarna.
2
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Blanda i hackad lök och vitlök och fint hackad zucchini och fräs ett par minuter.
3
Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, salt, oregano och vatten och koka ihop. Fördela färsen i formarna.
4
Äggstanning: Vispa ihop ägg och mjölk och häll ovanpå färsen. Peta lätt med en gaffel så den rinner ner i färsen. Lägg på delade tomater och grädda i 15 minuter.