Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:

0.5 st grillad kyckling
15 st champinjoner
1 msk smör eller margarin
250 g sparris

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Dela kycklingköttet i mindre bitar och lägg i pajskalet. Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och lägg svampen över kycklingen.

4
Bryt bort nedersta delen av sparrisen och förväll sparrisen ett par minuter. Låt rinna av. Lägg sparrisen i ett vackert mönster i pajformen.

5
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter.