Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
50 g kesella

Fyllning:

0.5 st purjolök
1 msk smör eller margarin
4 st morötter kokta
4 st potatis kokta
1 st vitlöksklyfta
1 dl persilja hackad och timjan
1.5 dl ost riven smakrik
1 dl pinjenötter

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.

3
Skiva morötter och potatis och blanda dem med purjolöken, pressad vitlök, örter och ost. Häll i pajskalet.

4
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över grönsakerna. Strö över pinjenötter och grädda i 30 minuter.