Du behöver
- 2 prt pasta kokt vit fiber
- 300 g laxfilé
- salt och peppar
- 2 tsk matfett
Pastasås:
2.5 dl mjölk
2 tsk kycklingfond konc.
1.5 msk vetemjöl
salt och peppar
1 tsk pressad citronsaft
Servera med:
1.5 dl gröna ärtor kokta
0.5 dl valnötter krossade
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Pastasås: Vispa samman mjölk, kycklingfond och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citronsaft. Rör ner den kokta pastan.
3
Skär fisken i kuber och lägg den på ett smörpapper. Salta och peppra fisken.
4
Stek fisken i en stekpanna med matfett på medelvärme, 3–4 minuter. Servera fisken med pastan, kokta gröna ärtor och krossade valnötter.