Du behöver
- 2 st hamburgerkött finns på köttavdelningen
- salt svartpeppar
- 1 msk matfett
- krispsallad en korsning mellan isbergssallad och friséesallad
- 2 st tomater
- 0.25 st rödlök skivad
- 2 st hamburgerbröd grova
Coleslaw:
3 dl rödkål eller vitkål
1 tsk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk dijonsenap
salt och peppar
0.5 st äpple
Gör så här
1
Coleslaw: Lägg hyvlad kål i en bunke och stöt ihop den med en träsked. Tillsätt olja, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar och blanda med tunt skivat äpple.
2
Salta och peppra hamburgarna. Stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg sallad, hamburgare, tomatskivor och lök på bottendelen av brödet. Toppa med övre delen av brödet och servera med coleslaw vid sidan om.