Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • matfett +2 tsk
  • 1 dl korngryn
  • 3.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 st merguezkorv
  • 8 st sparris gröna
  • 1 st röd paprika
  • 150 g broccolibuketter
  • salt och peppar

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den i en kastrull med 2 tsk matfett. Tillsätt korngrynen och rör om. Späd med vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 30 minuter.

2
Skär korven i bitar och fräs den i en stekpanna med 2 tsk matfett. Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skär resten i bitar. Skär paprikan i bitar. När korven börjar få färg lägg i sparris, paprika och broccoli och låt det fräsa med korven någon minut. Blanda ner korngrynen. Smaka av med salt och peppar.