Du behöver

  • 2 st lammytterfiléer ca 600 g
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk timjan hackad färsk

Quinoasallad:

2 dl quinoa röd och vit
2 tsk citronolivolja
1 msk pressad citronsaft
125 g sallad eller liknande
125 g aprikoser torkade mjuka

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
2 msk vatten
0.5 dl aprikoser hackade torkade mjuka
salt och peppar

Garnera med:

citronskalsstrimlor
timjan

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Krydda med peppar och timjan. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och fortsätt stekningen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70º, 15–20 minuter.

2
Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda quinoan med olja och pressad citronsaft. Blanda quinoan med salladen och skivade aprikoser strax före servering.

3
Skiva köttet och lägg upp det på ett serveringsfat. Garnera med strimlat citronskal och timjan.

4
Sås: Blanda crème fraiche, vatten och aprikoser. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med quinoasallad och sås.