Du behöver

  • 750 g oxfilé av mittbiten
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • pesto ca 2 msk
  • 75 g mozzarella

Sås:

2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk oxfond konc
pesto finns att köpa färdig
2 msk vetemjöl
1 tsk honung
salt och peppar

Garnera med:

färsk basilika

Servera med:

klyftpotatis
grönsaker kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i en stekpanna med brynt smör, ca 2 minuter per sida. Lägg över köttet i en ugnssäker form.

2
Gör ett kryssnitt i mitten på varje köttbit med en spetsig kniv. Fyll hålet med pesto och en bit mozzarella. Så långt kan du förbereda.

3
Avsluta tillagningen genom att steka köttet mitt i ugnen, ca 10 minuter för mediumstekt kött, öka eller minska tiden beroende på vilken stekgrad du önskar.

4
Sås: Blanda grädde, vatten, vin, oxfond, pesto och vetemjöl i en kastrull. Vispa och låt såsen koka under omrörning i ca 3 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Garnera köttet med färsk basilika och servera med sås, klyftpotatis och kokta grönsaker.