Du behöver

  • 1 st kalkonbröstfilé ca 500 g
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk smör

Duxelle:

200 g champinjoner
3 st schalottenlökar
1 st morot
1 st selleristjälk
2 msk smör
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar

Gratinering:

2 dl manchego spansk fårost eller liknande ost, riven
0.5 dl valnötter grovhackade

Persiljesås:

1 dl crème fraîche
1 msk hackad persilja

Servera med:

klyftpotatis

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa och skär filén i 3 cm tjocka bitar. Salta och peppra köttet. Bryn bitarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Lägg över i en ugnssäker form.

2
Duxelle: Ansa och hacka champinjoner, lök, morot och selleri fint. Fräs hacket i en stekpanna med smör tills allt mjuknat och all vätska kokat bort. Tillsätt tomatpuré och rör om. Smaka av med salt och peppar. Fördela duxellen i högar på köttet.

3
Toppa med riven ost och valnötter. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt.

4
Persiljesås: Blanda crème fraiche och persilja. Servera kalkonfiléstubbarna med klyftpotatis och persiljesås, som droppas över vid servering.