Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, vitpeppar

Sås:

1 st burk finkrossade tomater 400 g
1 msk olivolja
2 tsk dillfrö stötta
0.5 tsk dragon torkad
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar

Garnera med:

150 g kräftstjärtar
0.5 dl dill grovhackad

Servera med:

kokt potatis

Ugn: 225º

Ugn: 200ºº

Gör så här

1
Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenorna. Salta och peppra. Vik filéerna dubbla med den köttiga sidan utåt och lägg dem lite omlott i en smord ugnssäker form.

2
Rör samman tomater, olivolja, dillfrön, dragon och dill och smaka av med salt och svartpeppar. Häll såsen över strömmingen.

3
Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter. Garnera med kräftstjärtar och dill. Serveras varm eller kall med kokt potatis.