Du behöver
- 2 st fläskkotletter ca 1 1
- 2 tsk matfett
- salt svartpeppar, ingefära
Svampsås:
100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt svartpeppar
1 krm svampsoja
Servera med:
broccoli kokt
potatis ugnsrostad
Gör så här
1
Svampsås: Skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett tills det bildats en klar vätska, ca 5 minuter. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med matlagningsgrädde under omrörning. Sjud såsen i ca 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
2
Torka av köttet och skär små snitt i fettkanten, så att kotletterna inte kupar sig under stekningen. Hetta upp en stekpanna med matfett och när det tystnat läggs köttet i. Salta och krydda köttet med svartpeppar och ingefära. Stek köttet, ca 3 minuter per sida. Servera köttet med svampsås, ugnsrostad potatis och kokt broccoli.