Du behöver
- torskfilé halvtinad
- 1 dl vetemjöl
- salt vitpeppar
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 msk matfett
Gräslökspotatismos:
400 g potatis kokt
0.5 dl mjölk het
2 tsk matfett
salt och peppar
1 msk gräslök fint skuren
Servera med:
morötter rivna
citronklyftor
Gör så här
1
Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl blandat med lite salt och vitpeppar och sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på ett smörpapper och låt paneringen torka i ca 5 minuter.
2
Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är genomstekt.
3
Gräslökspotatismos: Pressa potatisen och blanda den med het mjölk och matfett till ett fluffigt mos. Blanda ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Servera med rivna morötter och citronklyftor.