Du behöver

  • torskfilé halvtinad
  • 1 dl vetemjöl
  • salt vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk matfett

Gräslökspotatismos:

400 g potatis kokt
0.5 dl mjölk het
2 tsk matfett
salt och peppar
1 msk gräslök fint skuren

Servera med:

morötter rivna
citronklyftor

Gör så här

1
Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl blandat med lite salt och vitpeppar och sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på ett smörpapper och låt paneringen torka i ca 5 minuter.

2
Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är genomstekt.

3
Gräslökspotatismos: Pressa potatisen och blanda den med het mjölk och matfett till ett fluffigt mos. Blanda ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Servera med rivna morötter och citronklyftor.