Du behöver
- 900 g kycklinglårfilé
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör
- 1 st röd lök
- 1 st morot
- 1 msk ingefära riven
- 0.5 tsk kardemummakärnor stötta
- 2 msk garam masala indisk kryddblandning
- 2 msk kycklingfond konc.
- 1 st tomatsås Mutti
- salt svartpeppar
- 2 msk koriander färsk grovhackad
Servera med:
basmatiris kokt
russin
mango chutney gärna Spicy Bengal, Santa Maria
naanbröd
Gör så här
1
Torka av lårfiléerna med hushållspapper och dela dem på mitten. Bryn dem runt om, i omgångar, i en stekpanna med smör och olja. Lägg över bitarna i en gryta.
2
Tillsätt grovhackad lök, tärnad morot, ingefära, kardemumma och garam masala, kycklingfond, tomatsås, salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 25 minuter.
3
Strö över grovhackad koriander och servera grytan med basmatiris, russin, mango chutney och varmt naanbröd.