Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1 st röd lök
  • 1 st morot
  • 1 msk ingefära riven
  • 0.5 tsk kardemummakärnor stötta
  • 2 msk garam masala indisk kryddblandning
  • 2 msk kycklingfond konc.
  • 1 st tomatsås Mutti
  • salt svartpeppar
  • 2 msk koriander färsk grovhackad

Servera med:

basmatiris kokt
russin
mango chutney gärna Spicy Bengal, Santa Maria
naanbröd

Gör så här

1
Torka av lårfiléerna med hushållspapper och dela dem på mitten. Bryn dem runt om, i omgångar, i en stekpanna med smör och olja. Lägg över bitarna i en gryta.

2
Tillsätt grovhackad lök, tärnad morot, ingefära, kardemumma och garam masala, kycklingfond, tomatsås, salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 25 minuter.

3
Strö över grovhackad koriander och servera grytan med basmatiris, russin, mango chutney och varmt naanbröd.