Du behöver

  • 2 st laxfjäril
  • salt vitpeppar

Räksås:

250 g räkor
2 tsk sweet chilisås
1 dl crème fraîche
1 msk dill fint skuren
salt och peppar

Potatisrosor:

400 g potatis mjölig
0.5 dl mjölk
1 tsk smör
1 st äggula
1 dl västerbottensost riven

Servera med:

125 g haricots verts
citronskiva
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och koka potatisen till potatisrosorna. Pressa den i en skål och blanda med mjölk, mjukt smör och äggula. Blanda ner osten. Spritsa rosor på en plåt med bakplåtspapper. Så här långt kan du förbereda.

2
Skala räkorna och hacka dem grovt. Spara ev några att garnera med. Blanda räkorna med sweet chilisås, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Gratinera potatisrosorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

4
Salta och peppra laxfjärilarna och grilla dem i en grillpanna, 3–4 minuter per sida. Servera med citronskiva och hackad dill, potatisrosor, räksås och haricots verts.