Du behöver
- 4 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st fänkål
- 1 st vitlöksklyfta
- 7 dl vatten
- 1.5 dl vitt vin
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st lagerblad
- 1 msk tomatpuré
- 1 st blomkålshuvud litet
- 0.5 st purjolök
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 500 g laxfilé
- 2 msk hackad dill
Gör så här
1
Skala potatis och morötter och skär dem i bitar. Skär bort rotfästet på fänkålen och strimla resten. Skala och hacka vitlöken.
2
Koka upp vatten, vin, buljongtärning, lagerblad och tomatpuré och lägg i potatis, morötter, fänkål och vitlök och låt koka i 10 minuter.
3
Dela blomkålen i buketter och låt koka med i 5 minuter. Strimla purjolöken, tillsätt den och grädde och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär laxen i bitar och lägg i grytan. Sjud laxen ett par minuter, tills du ser att den är klar. Strö över dill.