Du behöver

  • 4 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st fänkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 7 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st blomkålshuvud litet
  • 0.5 st purjolök
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

1
Skala potatis och morötter och skär dem i bitar. Skär bort rotfästet på fänkålen och strimla resten. Skala och hacka vitlöken.

2
Koka upp vatten, vin, buljongtärning, lagerblad och tomatpuré och lägg i potatis, morötter, fänkål och vitlök och låt koka i 10 minuter.

3
Dela blomkålen i buketter och låt koka med i 5 minuter. Strimla purjolöken, tillsätt den och grädde och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär laxen i bitar och lägg i grytan. Sjud laxen ett par minuter, tills du ser att den är klar. Strö över dill.