Du behöver

  • 4 skiva kalvlever
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 140 g bacon

Portvinssky:

1 dl portvin rött
1.5 dl vatten
3 msk kalvfond konc
1 tsk rörsockersirap
1 msk smör
svartpeppar

Servera med:

kapris ca 1/2 dl
potatis kokt och kokt broccoli

Gör så här

1
Torka av leverskivorna med hushållspapper. Lägg mjölet på en tallrik, salta och peppra i mjölet och rör om. Vänd levern i mjölet och lägg den på ett smörpapper för att torka.

2
Fräs baconet i en het stekpanna och låt det rinna av på ett dubbelvikt hushålls-papper. Gör ren stekpannan.

3
Stek leverskivorna i stekpannan med smör, på medelvärme i 2–3 minuter per sida, beroende på tjocklek. Ta upp skivorna, lägg dem på ett fat och håll dem varma under folie.

4
Vispa ur stekpannan med portvin, vatten och kalvfond. Koka upp och låt skyn koka ihop en aning. Tillsätt sirap, vispa ner smöret och smaka av med peppar. Servera kalvlevern med bacon, kapris, portvinssky, kokt potatis och kokt broccoli.