Du behöver

  • 2 st squash gröna
  • 1 st squash gul
  • 1 msk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st majskorn liten burk
  • 0.5 st paprika orange
  • 1 dl oliver skivade svarta
  • 1 dl ajvar stark relish
  • 1.5 dl passerade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 st ägg
  • salt svartpeppar
  • 3 dl ost 17%

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och skär squashen på längden i 1/2 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dem ligga i ett durkslag i ca 30 minuter. Spola av skivorna med kallt vatten. Lägg dem i en form och koka dem i mikron, 3 minuter på full effekt eller ångkoka i durkslaget över kokade vatten i en gryta. Låt de rinna av i durkslaget.

2
Fräs hackad lök, hackad vitlök och färs i en stor stekpanna med olja, tills färsen smular sig och får lite färg. Tillsätt majskorn, tärnad paprika, oliver, ajvar relish, passerade tomater. Varva squashskivor och färsröra i en smord lasagneform. Avsluta med squashskivor.

3
Vispa samman crème fraiche, matlagningsgrädde och ägg i en bunke. Salta och peppra. Häll äggblandningen över squashen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Strö över osten och grädda ytterligare, ca 10 minuter tills osten får fin färg. Servera rätten med sallad och bröd.