Du behöver
- 600 g potatis mjölig
- 2 st morötter
- 2 st gula lökar
- 400 g nötfärs
- 1.5 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond konc
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 st öl 33 cl
- 2 st lagerblad
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och morötter i 1/2 cm tjocka skivor och skala och skiva löken. Varva potatis, morötter, lök och nötfärs i en gryta och salta på potatisen och morötterna.
2
Koka upp vatten, fond, tomatpuré, peppar och öl i en kastrull och häll i grytan över potatis, morötter, lök och färs. Stick ner lagerbladen i grytan. Lägg på lock och koka på medelvärme, ca 20 minuter. Strö över timjan och servera med bröd.