Du behöver

  • 600 g potatis mjölig
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 400 g nötfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond konc
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st öl 33 cl
  • 2 st lagerblad

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och morötter i 1/2 cm tjocka skivor och skala och skiva löken. Varva potatis, morötter, lök och nötfärs i en gryta och salta på potatisen och morötterna.

2
Koka upp vatten, fond, tomatpuré, peppar och öl i en kastrull och häll i grytan över potatis, morötter, lök och färs. Stick ner lagerbladen i grytan. Lägg på lock och koka på medelvärme, ca 20 minuter. Strö över timjan och servera med bröd.