Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
5 st marinerade soltorkade tomater gärna i balsamvinäger

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
300 g nötfärs
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 st burk medium tacosås 280 g

Äggstanning:

1 dl matlagningsgrädde
3 st stora ägg
salt, svartpeppar

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, smör och soltorkade tomater i matberedaren till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Fräs hackad lök, hackad vitlök och nötfärs i en stekpanna med olja, tills färsen smular sig och är brynt. Salta och peppra. Tillsätt tacosåsen och rör om. Lägg blandningen i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman grädde och ägg i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och rör med en gaffel här och där, så att smeten fördelar sig i färsröran. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.