Du behöver

  • 0.5 dl havregryn
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st lök hackad gul
  • smör +1 msk
  • 400 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Grönpepparsås:

2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond konc
1.5 msk grönpeppar i lag
salt och peppar
1 tsk kinesisk soja

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

potatis kokt
grönsaker kokta

Gör så här

1
Blanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör. Låt svalna.

2
Tillsätt nötfärsen, ägg, lök, salt och peppar till havregrynen och rör till en smidig färs. Forma till 6 runda biffar och lägg dem på ett smör-papper. Skär ett rutmönster med en stekspade på biffarna och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma.

3
Grönpepparsås: Vispa samman grädde, mjöl, fond och grönpeppar i en kastrull. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med kokt potatis, sås och kokta grönsaker. Garnera

4
med timjan.