Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 1 msk salt
  • 400 g pasta t ex penne
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 dl basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • salt peppar, socker
  • 2 st ägg
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl parmesanost riven
  • 2 msk ströbröd

Ugn: 200°

100 g lasagneplattor färska
175 g fetaost light
1 dl oliver svarta stora
persilja och oregano

Ugn: 200º

olja
äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skiva auberginerna tunt och lägg dem på ett fat. Salta dem och låt ligga i 1 timme. Torka av saltet och vätskan som bildats med hushållspapper. Stek aubergineskivorna i en stekpanna med olja, tills de får färg. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Skala lök och morot och tärna fint och bryn i en gryta med olja. Rör i strimlad basilika. Tillsätt tomater, salt, peppar och socker och koka ihop i 15 minuter.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Blanda pastan med uppvispade ägg. Tillsätt tomatsås, tärnad mozzarella och aubergine och häll i över en ugnsfast form. Strö över parmesanost och ströbröd och gratinera i 20 minuter.

4
Mixa soppan i en matberedare eller mixer till en slät puré.

5
Bryt sönder spaghettin i små bitar. Koka dem mjuka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av.

6
Rör ut creme fraichen med apelsinsaft.

7
Häll tillbaka soppan i kastrullen tillsammans med pastan. Låt allt bli genomvarmt.

8
Häll upp soppan i portionsskålar och ringla lite apelsincreme fraiche över och garnera med apelsinskiva och kryddgrönt.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.