Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1 st kapsel fond du chef Knorr, vegetarisk
  • 2 dl bulgur
  • 500 g räkor oskalade
  • 2 st blodgrapefrukt
  • 1 st purjolök dm
  • 1 st squash gul
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • salt svartpeppar
  • 2 msk bladpersilja finstrimlad

Garnera med:

persiljekvist

Gör så här

1
Koka upp vatten och vegetarisk fond i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i ca 12 minuter, eller enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Skala räkorna. Skala grapefrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ur saften från resterna av hinnorna och rör ner i bulgurn. Skär hälften av klyftorna i bitar och spara resten hela till garnering.

3
Skär purjolöken i tunna skivor. Dela squashen på längden, kärna ur och tärna den. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs purjolök, squash och paprika i en stekpanna med olivolja i ca 3 minuter. Krydda med ingefära. Blanda ner grönsakerna i bulgurn och smaka av med salt och peppar.

4
Blanda ner hälften av räkorna och bladpersilja i bulgurn. Lägg upp salladen på serveringsfat och garnera med resten av räkorna, grape-fruktklyftorna och en persiljekvist.