Du behöver
- 4 dl vatten
- 1 st kapsel fond du chef Knorr, vegetarisk
- 2 dl bulgur
- 500 g räkor oskalade
- 2 st blodgrapefrukt
- 1 st purjolök dm
- 1 st squash gul
- 1 st röd paprika
- 1 msk olivolja
- 2 tsk ingefära riven färsk
- salt svartpeppar
- 2 msk bladpersilja finstrimlad
Garnera med:
persiljekvist
Gör så här
1
Koka upp vatten och vegetarisk fond i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i ca 12 minuter, eller enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Skala räkorna. Skala grapefrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ur saften från resterna av hinnorna och rör ner i bulgurn. Skär hälften av klyftorna i bitar och spara resten hela till garnering.
3
Skär purjolöken i tunna skivor. Dela squashen på längden, kärna ur och tärna den. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs purjolök, squash och paprika i en stekpanna med olivolja i ca 3 minuter. Krydda med ingefära. Blanda ner grönsakerna i bulgurn och smaka av med salt och peppar.
4
Blanda ner hälften av räkorna och bladpersilja i bulgurn. Lägg upp salladen på serveringsfat och garnera med resten av räkorna, grape-fruktklyftorna och en persiljekvist.