Du behöver
- 500 g räkor oskalade
- 200 g champinjoner
- 0.5 st purjolök
- 1 msk smör
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl vitt vin torrt
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 2 krm sambal oelek
- 1 st röd paprika
Garnera med:
sparrisknoppar
dillkvistar
Servera med:
pasta t ex pappardelle
Gör så här
1
Skala räkorna och låt dem stå i kylen under tiden.
2
Skiva purjolöken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs purjo-lök och svamp i smör i ca 2 minuter. Tillsätt grädde, vin, buljongtär-ning och sambal oelek och låt puttra i ca 5 minuter.
3
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Blanda ner paprika och räkor i grytan.
4
Servera grytan med nykokt pappardelle och garnera med dillkvistar.