Du behöver

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • 8 st katrinplommon
  • 1 st citron
  • salt peppar
  • 1 msk honung
  • 800 g potatis
  • 200 g kålrot
  • 2 st rödlökar
  • 2 st morötter
  • 2 st äpple
  • 3 dl cider torr

Ugn: 200°

Gör så här

1
Putsa köttet och skär små snitt. Tryck in delade katrinplommon. Dela citronen och gnid in köttet med citronen. Krydda med salt och peppar.

2
Skala potatis, kålrot, lök och morötter, dela i bitar och lägg i grytan.

3
Lägg i köttet och ringla över honung. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar och lägg runt om köttet. Häll på cider,

4
Lägg på locket och sätt in grytan i kall ugn. Tillaga i 1 timme och 20 minuter.