Du behöver
- 700 g benfri kotlettrad
 - 100 g aprikoser torkade
 - 0.5 st purjolök
 
Sås:
                                                              1 dl vitt vin                       eller vatten
                                                              1 dl vispgrädde
                                                              1 msk kalvfond
                                                              1 msk maizena                       redning
Servera med:
                                                                klyftpotatis                       se recept
                                                                grönsaker                       lättkokta
Ugn: 175°
Gör så här
1
                Strimla aprikoserna. Skär längsgående snitt i köttet och tryck in aprikoser. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
            
2
                Skölj och strimla purjolöken och lägg i en form. Lägg köttet ovanpå och resten av aprikoserna runt om.
            
3
                Stick in en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen. Vänd köt-tet efter 20 minuter och häll på vinet. Köttet är klart när temperaturen är 75°. Låt köttet vila i folie.
            
4
                Sås: Sila skyn och späd med vatten till 3 dl. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt fond och red av. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och servera med klyftpotatis.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Benfri kotlettrad säljs ofta under namnet fläskytterfilé.