Du behöver
- 250 g laxfilé laxfärs alt skinn- och benfri
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk potatismjöl
- 1 dl matlagningsgrädde eller liknande
- 2 msk hackad dill
- 0.5 dl ströbröd
Citronsås:
1 dl fiskbuljong av tärning
1 msk pressad citron
0.5 msk majsstärkelse
salt vitpeppar
Servera med:
potatis kokt pressad
100 g spenat eller kokta gröna ärter
Gör så här
1
Blanda laxfärsen i en bunke med salt, peppar, potatismjöl och mat-lagningsgrädde. Rör tills smeten binder ihop. Blanda ner hackad dill. Använder du hel filé; mixa fisk med salt, peppar, potatismjöl och grädde till en jämn smet. Tillsätt hackad dill.
2
Forma färsen till biffar med vattensköljda händer. Vänd biffarna i ströbröd. Värm en stekpanna med matfett och stek biffarna, ca 3 mi-nuter per sida.
3
Citronsås: Blanda fiskbuljong, pressad citron och majsstärkelse i en kastrull. Koka under vispning i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Fräs spenaten i en stekpanna med smör . Servera laxbiffarna med citronsås, pressad potatis och smörfräst spenat.