Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 msk matfett
- 1.25 dl fullkornsris
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 0.5 tsk curry
- 200 g kassler
- 100 g champinjoner
- 0.5 st selleristjälk
- 0.5 st röd paprika
- salt och peppar
- 1 tsk persilja
Servera med:
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Hacka löken och fräs den i en kastrull med 1 1/2 tsk matfett. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Tillsätt vatten, buljongtärning och curry. Låt riset koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Strimla kasslern, skiva champinjonerna och sellerin. Tärna paprikan. Fräs kasslern och grönsakerna några minuter i en stekpanna med resten av matfettet. Blanda med det med det kokta riset. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med en sallad till.