Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1.25 dl fullkornsris
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk curry
  • 200 g kassler
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 st selleristjälk
  • 0.5 st röd paprika
  • salt och peppar
  • 1 tsk persilja

Servera med:

sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den i en kastrull med 1 1/2 tsk matfett. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Tillsätt vatten, buljongtärning och curry. Låt riset koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Strimla kasslern, skiva champinjonerna och sellerin. Tärna paprikan. Fräs kasslern och grönsakerna några minuter i en stekpanna med resten av matfettet. Blanda med det med det kokta riset. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med en sallad till.