Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 5 dl grönsaker Kelda
  • olivolja +1 msk
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl bulgur grov
  • 1 st aubergine
  • 1 msk havssalt
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st rödlök
  • 150 g champinjoner färska
  • 100 g bladspenat färsk
  • 100 g rucolasallad
  • 0.5 st granatäpple

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, tomatsoppa, 1 msk olivolja och salt i en gryta. Tillsätt bulgur och rör om tills det kokar upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då så att inget den fastnar i botten. Ta grytan från värmen och låt stå med locket på i 5 minuter. Rör om och fluffa till bulgurn med en gaffel. Låt svalna.

2
Skär auberginen i 1 cm grova skivor på längden. Salta skivorna med havssalt och lägg dem i en form och låt dem dra i 30 minuter. Torka av saltet och vätskan som bildats med hushållspapper. Skär aubergin-skivorna i ca 4 cm breda bitar.

3
Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i grova klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Halvera champinjonerna. Skölj spenat och rucolasallad och gröp ur granatäppelkärnorna.

4
Grilla aubergine, paprika, lök och champinjoner i en het grillpanna, ett par minuter per sida. Lägg över på ett fat och låt svalna.

5
Varva bulgur, spenat, rucolasallad och grillade grönsaker på ett stort fat och strö över granatäppelkärnorna.


Kommentar:
Det är gott att lägga till 200 g tärnad fetaost i salladen.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows