Du behöver

  • 8 st pastejformar små
  • smör
  • 150 g krabbkött
  • 100 g kräftstjärtar
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.25 krm cayennepeppar

Löjromscrème:

1.5 dl crème fraîche 34 %
1 krm salt
2 tsk hummerfond konc
0.5 krm svartpeppar nymald
2 msk löjrom

Garnera med:

250 g räkor oskalade
citronmeliss

Ugn: 150°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Smöra pastejformarna och ställ dem i en liten långpanna. Lägg krabbkött, kräftstjärtar och äggvitor i matberedarens skål med kniven monterad och kör till en jämn smet. Späd med grädden under tiden. Salta och krydda med vitpeppar och cayennepeppar.

2
Fördela smeten i formarna. Häll varmt vatten i långpannan, så att det når upp till hälften av pastejformarna. Grädda mousselinerna i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Ta försiktigt ut formen och lyft ur pastejformarna. Låt svalna lite innan du vänder dem och tar ut mousselinerna. Lägg dem på ett fat och låt kallna i kylen.

3
Löjromscrème: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Salta och krydda med svartpeppar och hummerfond. Blanda ner löjrommen. Lägg över i en spritpåse med tyll.

4
Pilla räkorna. Fördela räkorna på mousselinerna. Spritsa en klick löjromscrème och garnera med citronmeliss.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows