Du behöver
- 8 st pastejformar små
- smör
- 150 g krabbkött
- 100 g kräftstjärtar
- 2 st äggvitor
- 2 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 0.25 krm cayennepeppar
Löjromscrème:
1.5 dl crème fraîche 34 %
1 krm salt
2 tsk hummerfond konc
0.5 krm svartpeppar nymald
2 msk löjrom
Garnera med:
250 g räkor oskalade
citronmeliss
Ugn: 150°
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Smöra pastejformarna och ställ dem i en liten långpanna. Lägg krabbkött, kräftstjärtar och äggvitor i matberedarens skål med kniven monterad och kör till en jämn smet. Späd med grädden under tiden. Salta och krydda med vitpeppar och cayennepeppar.
2
Fördela smeten i formarna. Häll varmt vatten i långpannan, så att det når upp till hälften av pastejformarna. Grädda mousselinerna i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Ta försiktigt ut formen och lyft ur pastejformarna. Låt svalna lite innan du vänder dem och tar ut mousselinerna. Lägg dem på ett fat och låt kallna i kylen.
3
Löjromscrème: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Salta och krydda med svartpeppar och hummerfond. Blanda ner löjrommen. Lägg över i en spritpåse med tyll.
4
Pilla räkorna. Fördela räkorna på mousselinerna. Spritsa en klick löjromscrème och garnera med citronmeliss.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows