Du behöver
- 250 g skinka eller grisbog
- 0.5 st gul lök
- 0.5 msk vetemjöl
- 2 st champinjoner
- 0.25 st röd paprika
- 0.5 st äpple
Marinad:
0.25 dl svampsoja
0.75 dl äppeljuice
0.75 tsk curry
2 krm ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 msk vinäger
Servera med:
2 st quinoa port kokt blandad med 1 kokt skivad morot
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär skinkan i strimlor, hacka löken och lägg i en bunke. Tillsätt soja, äpplejuice, curry, ingefära, riven vitlök och vinäger och blanda om. Låt marinera i kyl i minst 15 minuter, gärna någon timme.
2
Lägg över allt i en gryta, blanda ner vetemjölet och rör om. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och bitar av paprika och äpple och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Servera med kokt quinoa blandad med morotsskivor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows