Du behöver

  • 200 g spenat lösfryst
  • 1 msk matfett
  • salt vitpeppar

Omelett:

4 st ägg
2 krm salt
4 msk vatten
200 g skalade räkor ca 500 g oskalade räkor
dill

Servera med:

knäckebröd

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs spenaten i en stekpanna med lite av matfettet. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

2
Knäck äggen i en skål och tillsätt salt och vatten. Vispa sönder ägg-gulorna med en gaffel. Värm en stekpanna med matfett till god medelvärme.

3
Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig. Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten. Lyft även omeletten i mitten så att lös smet kan stelna.

4
Fördela räkor och klippt dill på omeletten. Rulla ihop och dela ome-letten på mitten. Servera omeletten med fräst spenat och knäckebröd.