Du behöver
- 500 g fikon torkade
- 2 st äpplen gärna Gravensteiner
- 3 dl äppeljuice
- 0.5 st citron pressad saft
- 5 dl syltsocker
- 1 dl portvin rött
Det här behövs till 2 burkar à 5 dl:
Gör så här
1
Skär fikonen i bitar. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg fikon- och äppelbitarna i en gryta och tillsätt äppeljuice och citronsaft. Koka under lock på svag värme, tills fikonen är mjuka, ca 1 timme.
2
Tillsätt syltsockret och koka livligt under omrörning utan lock i ca 5 minuter. Rör ner portvinet.
3
Låt marmeladen svalna i 5 minuter innan den öses upp i varma glasburkar. Förslut burkarna och låt dem stå svalt. Marmeladen är god till smakrik ost.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows