Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Potatismos:

4 st potatis
1 bitar rotselleri 125 g
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar

Lingonyoghurt:

0.5 dl lingonsylt
0.5 dl matyoghurt

Garnera med:

persilja

Servera med:

sockerärter

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Järpar: Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma fyra järpar. Stek i en stekpanna med smör ca 8 minuter, tills järparna är klara.

2
Potatismos: Skala potatis och rotselleri och dela i mindre bitar. Koka dem mjuka och häll av vattnet. Mosa potatisen och rotsellerin och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

3
Lingonyoghurt: Blanda lingonsylt med yoghurt. Servera lingonyoghurt, mos och sockerärter till järparna.