Du behöver

  • 600 g kalkonbröstfilé
  • 100 g gorgonzola
  • 4 st dadlar
  • 8 skiva bacon
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

2 dl vispgrädde
2 dl vätska sky
2 msk kycklingfond
50 g gorgonzola
1 msk maizena redning

Servera med:

potatiskaka se recept
salladsblad sockerärter och apelsinbitar

Ugn: 175°

salt och peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
salt och peppar
0.5 dl parmesanost nyriven

Ugn: 225

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär ett snitt längs med filén och fyll med gorgonzola och hackade dadlar. Linda bacon runt om filén och krydda med salt och peppar.

2
Bryn filéerna runt om i smör och stek dem klara i ugn, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt köttet vila medan såsen förbereds. Spara skyn till såsen.

3
Sås: Koka upp grädde, sky + vatten (tillsammans 2 dl) och fond. Låt osten smälta i såsen och red av med redning. Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.

4
Skiva upp köttet och servera det med potatiskaka och en sallad med salladsblad, sockerärter och apelsinbitar.

5
Fyll cannellonirören med kycklingröran.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows