Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 10 st pepparkakor
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk kanel

Garnera med:

lingon
kanel

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Smält smör i en kastrull, smula i pepparkakor och rör om. Strö lite av pepparkakssmulet i sex portionsglas.

2
Vispa mascarponeost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker pösigt.

3
Skala och tärna äpplena och stek dem i en stekpanna med smör, socker och ka-nel.

4
Fördela äpplena i glasen och klicka i ostkrämen. Strö på resten av pepparkaks-smulorna och toppa med några lingon och kanel.