Du behöver

  • 1 kg rostbiff eller innanlår
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm peppar

Sås:

3 dl hett vatten
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk sirap
2 msk maizena redning
1 msk kinesisk soja
salt och peppar

Servera med:

rårörda lingon
pressgurka
hasselbackspotatis

Garnera med:

rårörda lingon
persilja

Ugn: 125°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Krydda köttet runt om och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills temperaturen är 63° (för rosa kött), det tar ca 1 1/2 timme. Låt köttet stå i 15 minuter innan det skivas i tunna skivor.

2
Sås: Vispa ur formen med hett vatten och häll över det i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och sirap och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Garnera med köttet rårörda lingon och persilja och ringla över lite sås. Servera rostbiffen med sås, rårörda lingon, pressgurka och hasselbackspotatis.